23948sdkhjf

Stena Oil laver ny bunkerterminal i Frederikshavn Havn

Stena Oil skriver kontrakt på en ny terminal til maritimt brændsel på Frederikshavn Havn. Bunkerterminalen bliver den største af sin art i Danmark. 

I Frederikshavn Havn kan man nu se frem til, at Stena Oil flytter ind på en del af havnen store nye areal med det, der bliver den største bunkerterminal i Danmark. 

Terminalen får en kapacitet på 75.000 kubikmeter, og den bliver bygget til ”at håndtere alle typer af brændsel.

- Sammen med vores nuværende terminal i Gøteborg giver det os et optimalt udgangspunkt for at servicere vores kunder endnu bedre. Vi investerer også i et nyt bunkerfartøj, og ser frem til at møde kundernes behov i forhold til de nye forudsætninger, der gælder fra 2020, siger Jonas Person, VD i Stena Oil, i en pressemeddelelse.

Den nye terminal bliver en del af den udvidelse, der foretages i disse år for at udvikle Frederikshavn Havn. Terminalen bliver bygget yderst på en nyanlagt del af havnen. Her får Stena Oil rådighed over 300 meter kaj med 14 meters dybgang. Det betyder, at man kan losse gods fra store fartøjer, samtidig med at bunkerfartøjet er i havn til lastning af brændsel, som skal leveres til kunder. 

- Effektiviteten bliver øget betydeligt, hvilket gør os hurtigere og mere fleksible i vores leverancer af brændsel til fartøjer i Skagerrak og Kattegat, fordi placeringen på Frederikshavn Havn betyder, at vi mindsker afstanden til området, hvor de fleste bunkeringer sker, siger Jonas Persson. 

Miljøberedskab flytter med 

En af tankene i terminalen forbeholdes modtagelse af slops, dvs. vaskevandet fra rengøring af olietanke. Det giver øget service i forhold til kundernes behov, og flere kan betjenes med et minimum af transport og spildtid. Samme skib, som leverer brændsel, kan tage slops med på tilbagevejen til terminalen, hvor det pumpes ind i tanken for at blive renset efter gældende miljøregler. Håndteringen af slops på land sker i samarbejde med søsterselskabet Stena Recycling A/S. 

Den nye terminal bliver også ny base for Stena Oils opgave for EMSA (European Maritime Safety Agency). Stena Oil har i samarbejde med EMSA påtaget sig - hurtigt - at stille med fartøj og udstyr til oprydning i tilfælde af olieudslip i Skandinavien. Med beredskabet placeret i Frederikshavn kan man være hurtigere på plads ved uheld i de stærkt trafikerede farvande i Skagerrak. 

Med Stena Oils etablering af bunkerterminalen, som ifølge Frederikshavn Havn bliver Nordeuropas største, har havnen udlejet 38.000 kvm til en virksomhed, der kan skabe yderligere omsætning til havnen. 

- Vi er stolte over, at Stena Oil har valgt at placere deres nye terminalaktiviteter i Frederikshavn. Det får stor betydning for det samlede maritime erhverv i byen, siger Mikkel Seedorff Sørensen, direktør i Frederikshavn Havn, og fortsætter:

Aftalerne, som vi har indgået i forbindelse med havneudvidelserne, betyder, at vi nu har nået de strategiske mål for såvel aktiviteter som økonomi for 2021. Vi kan snart melde udsolgt på det samlede areal for Etape 1, og i forbindelse med Etape 2, som inkluderer 400 meter kaj og uddybning fra 11 til 14 meter, tilføjes nu yderligere 150.000 kvm baglandsareal.

Havneudvidelsens anden etape skal være færdig i begyndelsen af 2019. Dermed runder Frederikshavn Havns samlede areal 950.000 kvm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094