23948sdkhjf

Syv regler blev brudt ved dødsulykke på Maersk-rig

Der var brud på syv regler, da en medarbejder mistede livet på jackup-riggen Maersk Interceptor i december sidste år, viser norsk rapport.

Syv regler blev ikke overholdt, da en norsk medarbejder i december 2017 mistede livet på Maersk Drillings jackup-rig Maersk Interceptor. 

På baggrund af en rapport fra det norske Petroleumstilsynet skriver Ritzau Finans, at de syv regler blev brudt i forbindelse med, at en råvandspumpe skulle løftes og installeres.

Den egentlige årsag til dødsulykken var overbelastning af det udstyr, der skulle løfte råvandspumpen.

Petroleumstilsynets rapport stemmer overens med resultaterne af interne undersøgelser i Maersk Drilling og Aker BP, som Maersk Interceptor var på opgave for.

- Vi har samarbejdet fuldt ud med petroleumstilsynets efterforskning og er indstillet på at gøre alt for at forhindre en lignende tragedie, siger Angela Durkin, driftsdirektør i Maersk Drilling, i en meddelelse.

Hun tilføjer, at ulykken chokerede alle, og at den ikke burde være sket. 

En mand røg over bord, og en anden blev ramt af tungt udstyr, da råvandspumpen faldt i vandet. Foruden den ene døde medarbejder pådrog en anden medarbejder sig svære kvæstelser ved ulykken.

Læs mere: Maersk udfordres af tragisk dødsulykke

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109