23948sdkhjf

Maersk Honam kaster anker i Jebel Ali

Det delvist udbrændte containerskib Maersk Honam har nu nået Oman-golfen og har fået lov til at opankre ud for Jebel Ali, skriver World Maritime News.

Imens arbejdet med brandslukning og nedkøling fortsætter på Maersk Honam, der brød i brand den 6. marts, nærmer det 2017-byggede containerskib sig en havn.

- Vi har fået tilladelse fra havnemyndighederne i Jebel Ali til at opankre skibet ud for Jebel Ali, og vi forventer, at det vil nå ankerpladsen i anden halvdel af april, hvis alt går vel, siger en talsperson fra Maersk Line til World Maritime News.

Fem besætningsmedlemmer har mistet livet efter branden, der brød ud i den forreste del af det 353 meter lange skib. Branden nåede ikke længere end til apteringen.

- Ved ankerpladsen vil hot spots i de berørte områder blive nedkølet og slukket fuldstændigt. Der vil blive foretaget yderligere nødvendigt arbejde på skibet imens for at sikre skibets stabilitet, og at lasten kan komme sikkert af skibet, siger talspersonen til World Maritime News.

Som Søfart har rapporteret, førte branden på Maersk Honam til en diskussion om reglerne for, hvordan farligt gods bliver håndteret på skibe.

Læs også: Regler for transport af farligt gods i søgelyset

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096