23948sdkhjf

Høj fart førte til grundstødning i Rønne

Det var for høj fart, der førte til coasteren 'Atlantic's grundstødning i Rønne, oplyser Rønne Havn til Bornholms Tidende.

Opdateret kl. 14.51 med nye oplysninger om ejerskabet af 'Atlantic'

Det 3.041 t.dv. store general cargo-skib 'Atlantic' havde for meget fart på, da det stødte på grund i Rønne Havn ved 22-tiden den 17. april.

Det oplyser Rønne Havn til Bornholms Tidende.

Politiet fastslog ellers lav vandstand som årsag onsdag morgen. Ifølge Rønne Havn slog kaptajnen på skibet bak for at undgå skader, da han med for høj fart nærmere sig Kulkajen.

- Coasteren er en tilbagevendende kunde, som med jævne mellemrum kommer til Rønne Havn, så han kender havnen. Årsagen til selve manøvresvigtet kendes for nuværende ikke, men relevante myndigheder tager sig for nuværende af sagen, siger Vicki Johansen, presseansvarlig i Rønne Havn, til Bornholms Tidende.

Hun forklarer, at kaptajnen godt vidste, at hans manøvre ville føre til en grundstødning, og en efterfølgende alkoholtest gav ikke noget udslag.

Skibet ligger torsdag morgen stadig i Rønne. 

Så sent som i september sidste år måtte det 1981-byggede skib bugseres i land, efter at det var gået på grund ud for Oskarshamn. 

'Atlantic' sejlede tidligere under færøsk flag hos rederiet Venus Shipping, men er nu afhændet til et rederi i Guyana, Sydamerika.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109