23948sdkhjf

Fuld russisk kaptajn anholdt i Storebælt

Kaptajnen på Baltic Shipping Companys general cargo-skib Rix Partner blev i nat anholdt efter mistænkelig sejlads igennem Storebælt. Bundærgerligt, siger adm. direktør Ronnie Hulstrøm.

Opdateret kl. 09.38 med hendelsesforløb fra Forsvarets Operationscenter.

En russisk kaptajn er tidligt onsdag morgen blevet anholdt efter en mistænkelig sejlads igennem Storebælt i sydgående retning.

Der tale om det 3700 t.dv. store general cargo-skib Rix Partner, som er at finde på flådelisten hos Hundested-baserede Baltic Shipping Company. 

Ronnie Hulstrøm, adm. direktør i Baltic Shipping Company, fortæller onsdag morgen til Søfart, at skibet er på kommercielt management hos det danske rederi, som hverken har noget med teknisk management eller besætning at gøre.

- Det er bundærgerligt og helt uhørt, siger han til Søfart og forklarer, at den pågældende mandlige kaptajn ikke kommer til at sejle for Baltic Shipping Company igen.

- Vi har en politik, der hedder nul alkohol på vores skibe, men det har åbenbart ikke været nok, siger han.

1998-byggede Rix Partner tilhører et Riga-baseret rederi, som står for den tekniske drift og besætning på skibet. 

Forsvarets Operationscenter oplyser til Søfart, at det blev gjort opmærksom på skibet tirsdag aften omkring kl. 23. VTS, som overvåger trafikken i Storebælt, havde bemærket, at skibet sejlede mistænkeligt, og på baggrund heraf og samt AIS-data kontaktede forsvaret skibets kaptajn. 

Det afkræftede ikke mistanken om, at kaptajnen var beruset. Han blev derfor bedt om at kaste anker, hvorefter et hold fra Søværnet og politiet og Sydsjællands og Lolland-Falsters politi blev samlet og gik om bord på partruljefartøjet 'Freja'.

Holdet kom om bord kl. 03, hvorefter kaptajnen fik lov til at puste. Alkometeret viste en højere promille end det tilladte, og kaptajnen blev derfor taget med i land, hvor han fik taget en blodprøve og blev afhørt.

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi oplyser til Søfart, at kaptajnen er anholdt. Der var yderligere to navigatører om bord, som begge blev testet og erklæret ædru.

Rix Partner er tilbageholdt, og ligger onsdag morgen stadig for anker nær Nyborg. En ny kaptajn kommer ifølge Ronnie Hulstrøm om bord på skibet onsdag aften. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.073