23948sdkhjf

Bimco om IMO-aftale: Det er historisk

Ingen har nogensinde før sat et loft over en hel branches CO2-udledninger, lyder det begejstret fra Bimco efter indgåelse af aftale i IMO i fredags.

Hos rederorganisatinen Bimco er der stor tilfredshed med, at IMO's 173 medlemslande i fredags blev enige om, at shippings udledning af CO2 skal reduceres med mindst 50 pct. i 2050.

Bimcos vicegeneralsekretær Lars Robert Pedersen var delegeret på mødet i London i sidste uge. Han skriver i en pressemeddelelse, at ingen nogensinde før har gjort det, som IMO nu har gjort – sat et abosolut mål for en hel branches reduktion af CO2-udledning.

- Det er en milepæl i bestræbelserne på at reducere udledningerne og noget, som enhver anden industri burde skele til som inspiration, siger han.

Efter flere dages tovtrækkeri kom en aftale på plads i fredags. Nogle lande, herunder en række EU-lande og Marshall-øerne, gik efter en mere ambitiøs aftale med en reduktion på 70 pct. i 2050, imens andre lande, primært USA og Saudi-Arabien, ønskede lavere udledningsmål.

Lars Robert Pedersen kalder målet i aftalen for ambitiøst, men ikke umuligt. 

- I Bimco mener vi, at branchen kan levere på dette mål – også selvom vi endnu ikke ved præcist hvordan, siger han.

Som Lars Robert Pedersen også understreger, er shippingsektoren allerede på vej i den rigtige retning. CO2-udledningen toppede i 2008, som er basisåret for målsætningen om en reduktion på mindst 50 pct. i 2050.

- Nu må vi fokusere på det længere sigte, siger han og tilføjer, at branchen nu må finde teknologien og de procedurer, der kan bane vejen frem mod at eliminere udledningen af drivhusgasser fuldstændigt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109