23948sdkhjf

Mærsk overvejer sin første kvindelige CFO

Mærsk-formand Jim Snabe efterlyser flere kvinder i organisationen og udelukker ikke, at koncernens nye finansdirektør for første gang kan blive en kvinde.

Mærsk har mange kandidater til den ledige stilling som finansdirektør, heriblandt flere kvinder.

Det fortæller Mærsks formand Jim Snabe til Bloomberg i forbindelse med A.P. Møller-Mærsks generalforsamling tidligere på ugen.

Mærsk-koncernen er på udkig efter en ny CFO, efter Jakob Stausholm uventet forlod posten som direktør for finans, strategi og transformation ved udgangen af marts.

Læs også: Jakob Stausholm forlader Mærsk

Det amerikanske medie konstaterer, at Mærsk har den næstværste placering, når det kommer til kønsbalancen i de store selskaber. Det til trods for, at Mærsk har hjemme i en af de mest progressive dele af verden.

- Jeg har set i mit profesionelle virke og i mine tidligere lederpositioner, at en organisation, som har bedre diversitet og flere kvinder, bliver en bedre forretning, siger Jim Snabe til Bloomberg.

Også bestyrelsens sammensætning, hvor andelen af kvinder nu er på 20 pct., vil ifølge Jim Snabe blive gennemgået med henblik på blandt andet kønsfordelingen, uden at han dog vil sætte et antal på målsætningen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125