23948sdkhjf

Rederi står til kæmpe erstatningskrav efter kollision

Video: Der er udstedt arrestordre på tørlasteren Vitaspirit, efter at den torpederede et historisk palæ i Bosperus-strædet.

Den 225 meter lange tørlaster Vitaspirit var på vej gennem Bosperus lørdag med kurs mod Egypten, da der opstod en fejl på roret.

Der var lods om bord, men hverken lods eller besætning var i stand til at redde situationen, da skibet drev med land. Det ramte en historisk bygning fra 1800-tallet, som ifølge Daily Sabah er vurderet til 85 mio. dollar (511 mio. kroner).

Ifølge Splash er der udstedt en arrestordre på skibet, da ejerne af det lyserøde palæ kræver erstatning fra det græske rederi Odyssey Navigation, som opererer skibet. Ejerne af palæet hævder, at bygningens historiske værdi forsvandt i påsejlingen.

74.000 t.dv. store Vitaspirit er bygget i 2001 og sejler under maltesisk flag.

Episoden blev fanget på flere videoer, heriblandt denne:

Som om påsejlingen ikke var skade nok, kastede Vitaspirit ifølge Splash anker umiddelbart efter – men ankeret endte med at rive et strømkabel over, imens skibet drev videre.

Der er ikke meldt om tilskadekomne. Men som det fremgår af videoen herunder, var Vitaspirit tæt på at ramme den restaurant, som er nabo til det nu ødelægte palæ.

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094