23948sdkhjf

Sløje resultater og faldende aktier prægede Mærsks festdag

A.P. Møller - Mærsks generalforsamling, der vanen tro blev holdt i pomp og pragt, flød ikke over af glæde.
Der var som altid store rammer for A.P. Møller - Mærsks årlige generalforsamling, hvor selskabets mange aktionærer var indbudt til status og forplejning.

Som flere gange tidligere forløb generalforsamlingen i Bella Center på Amager, og den absolutte top i det lyseblå konglomerat var til stede.

Men generalforsamlingen bar præg af, at udviklingen i selskabet og ikke mindst dets aktiekurs ikke er, hvad mange havde håbet. Aktierne faldt fire procent i 2017.

- I starten af 2018 er vores aktiekurs faldet yderligere 14 procent. Vi må dog ikke glemme, at aktiekursen i dag er 13 procent højere end tidspunktet i 2016, hvor vi annoncerede vores nye strategi, sagde formand i A.P. Møller - Mærsk Jim Hagemann Snabe ifølge Ritzau Finans.

- Det indikerer, at strategien er blevet modtaget positivt af aktionærerne. Tak for det. Det viser samtidig, at der måske var forventning om en hurtig forbedring af vores resultater. Desværre findes der ingen hurtige genveje.

A.P. Møller - Mærsk har i løbet af 2017 solgt olievirksomheden Maersk Oil til franske Total og rederiet Maersk Tankers til Maersk Holding.

Der mangler fortsat en løsning for Maersk Drilling og det mindre selskab Maersk Supply Service, hvilket ventes at ske i 2018.

En stor del af pengene fra det store strategiskifte væk fra olie forventes at blive sendt til aktionærerne i 2018 og 2019.

Formand Jim Hagemann Snabe var ikke ene om at udtrykke utilfredshed.

Også pensionskassen ATP, der ved udgangen af 2017 havde Mærsk-aktier for 2,4 milliarder kroner, havde ladet tandsmilet bliver hjemme.

- Cyberangrebet sidste år var en forstyrrende faktor, og containerraterne har været under pres. Men det kan ikke forklare det hele, sagde aktiechef i ATP Claus Wiinblad på generalforsamlingen.

- Når jeg ser på udviklingen i Maersk Line de seneste tre år, så har den operationelle performance ikke været tilfredsstillende.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156