23948sdkhjf

Ærøs el-færge ramt af nye forsinkelser

En konkurs hos batterileverandør er med til at skubbe leveringen af 'Ellen' flere måneder.

Den nye elfærge på Ærø-ruten, 'Ellen', er endnu engang blevet forsinket.

Elfærgen skulle have været leveret den 7. juni, hvor en seks uger lang øvelses- og træningssejlads skulle begynde. Nu forventer Ærø Kommune at tage levering af færgen i uge, det vil sige i starten af oktober, hvilket svarer til en forsinkelse på yderligere fire måneder.

Ære Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at forsinkelsen skyldes problemer på underleverandørsiden. 

Det gælder dels udviklingen af færgens elektriske styresystem, hvor primært software-siden har et stykke vej endnu. Arbejdet kan først gøres endeligt færdigt, når både batterisystemerne og batterierne er leveret, og her ligger en anden udfordring.

For den underleverandør, som skulle komme med cellemateriale til batteriproducenten, er gået konkurs. Der er nu fundet et alternativ, og ifølge pressemeddelelsen findes der nu en "relativt sikker" leveringsplan for batterier og batterisystem.

En stor del af midlerne til den nye elfærge kommer fra EU, som ifølge projektleder Trine Heinemann er orienteret om forsinkelsen.

- Vi havde besøg af EU i februar, og her fik vi også talt om, at færgen kan blive yderligere forsinket. EU er indstillet på at forlænge projektet, så vi får tid til at dokumentere demonstrationstiden, som varer et år, siger Trine Heinemann til Fyens.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094