23948sdkhjf

Arbejdsløs isbryder søger nye opgaver

Isbryderen ’Thorbjørn’ skal måske i aktion inden for offshore. Det melder Nordane Shipping, der købte skibet af staten i 2015
Selvom der har været lidt is i danske farvande i år, har det ikke været nok til at aktivere isbryderen ’Thorbjørn’, som Nordane Shipping købte af den danske stat i 2015.

Siden har den ligget i Svendborg. Og derfor overvejer ejeren nu at benytte den til opgaver inden for offshore.

Det fortæller direktør i Nordane Shipping, Niels Højlund Hansen, som traf beslutningen om at købe isbryderen. Han havde håbet på lidt aktivitet i Østersøen, men sådan er det altså ikke gået, selvom man gerne sejler langt væk til farvandet mellem Sverige, Finland og Rusland.

- ’Thorbjørn’ ligger stadig stand by. Siden vi overtog den, har der ikke været noget is af betydning i Østersøen, siger Niels Højlund Hansen til Søfart.

Rederen har ingen kommentarer til, hvor mange isfri vintre, der skal til, før man skiller sig af med isbryderen. Men han overvejer nu, om skibet skal bruges inden for offshore sektoren.

- Det kunne være til indkvartering (flydende hotel, red.) eller til ekspeditioner, siger Niels Højlund Hansen uden at ville ind på, hvilke typer af ekspeditioner, han tænker på.

’Thorbjørn’ er bygget i 1980 på Svendborg Værft, der lukkede i 2001.

Og skibet ligger altså nu igen i Svendborg, hvor det pryder kajen ved skibsværftet Petersen & Sørensens arealer på Frederiksø - midt i den maritime storby.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096