23948sdkhjf

Status fra Skandinaviens største LNG-distributør

LNG: Skangas foretog 1.000 LNG-bunkringer sidste år. Majoriteten blev foretaget fra tanktrailer, men det vil ændre sig i de kommende år

Den norske LNG-distributør Skangas foretog sidste år 1.000 LNG-bunkringer. Det er ifølge selskabet en stigning på 60 procent i forhold til 2016. Dermed er der tale om en markant stigning i efterspørgslen på LNG som skibsbunker i det skandinaviske område, lyder det.

Ifølge Skangas er driveren det stigende antal nye skibe, både i regulær rutefart og i spot- og trampfart i Skandinavien. Skangas introducerede fornyeligt nybygningen ’Coralius’, som er selskabets første purpose-byggede LNG-bunker-fartøj.

– Efterspørgslen er steget i takt med, at flere og flere redere har ombygget deres skibe til LNG-drift med dualfuel-motorer, siger Gunnar Helman, Sales Manager Marine, hos Skangas.

– Denne tendens var mest tydelig i europæisk farvand. Ind til fornyeligt skete majoriteten af leverancerne til færger og ro/pax-skibe i fast rutefart. Det billede er nu ved for alvor at ændre sig til et meget mere facetteret spekter af skibe, som dermed også kræver andre bunkerløsninger af os, fortsætter Gunnar Helman med reference til introduktionen af den dedikerede LNG-bunkertonnage.

Truck-to-ship stadig størst

Ifølge Skangas var var den mest udbredte LNG-bunkringsmetode sidste år truck-to-ship, som også var den først-udbredte metode, som bl.a. Fjord Line startede ud med at benytte i Hirtshals efter de indledte operationen af deres to nuværende LNG-drevne cruisefærger ’Stavangerfjord’ og ’Bergensfjord’.

Denne metode udgjorde sidste år således 60 procent af bunkringerne. Næstmest udbredte metode var terminal-to-ship, der stod for 38 procent, mens ship-to-ship metoden kun var to procent. Denne ventes dog mangedoblet i år med tilstedeværelsen af ’Coralius’

Samlet set for alle metoder har Skangas øget antallet af LNG-bunkringer i årets første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år, oplyses det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109