23948sdkhjf

MAN Diesel og Hyundai sammen om duelfuel-udvikling af totaktere

DUALFUEL: Ny fælles testfacilitet skal bringe udviklingen af ME-GI motorprogrammet videre

MAN Diesel & Turbo vil nu i samarbejde med Hyundai Heavy Industries’ totakts-motordivision HHI-EMD, der også er en af MAN Diesels licensholdere, opbygge en fælles testfacilitet. Faciliteten skal drives i et joint venture mellem de to parter med det mål at styrke udviklingen af dualfuel totakt-motorer til skibsfarten. Det skriver motorkoncernen i en pressemeddelelse.

– Test af vores motorteknologi er en helt essentiel del af vores konstante stræben efter at levere marinemarkedets bedste totaktsmotorer, udtaler Lars Juliussen, Senior Manager og chef for Man Diesel Research Centre, og uddyber:

– Den nye kommende testfacilitet vil gøre det mulig for os at udvikle denne meget miljøvenlige teknologi yderligere med et målrettet fokus på konkurrencedygtige gas-motorer og deres relaterede systemer.

Noget, som Lars Juliussen i øvrigt betegner som et nyt og spændende kapitel i Man Diesels lange historie, samarbejde med en mangeårig licensholder og samarbejdspartner.

Nyudviklet PVU

Motoren, der skal stå på testbænken vil bl.a. være udstyret med Man Diesels egenudviklede ME-GI pumpeforstøver (ME-GI PVU), der ifølge motorkoncernen er en omkostningseffektiv højtryks LNG brændstofpumpe, som bidrager til, at fuel gas-system-installationen er dels mere kompakt og dels både billigere og lettere.

ME-GI PVU’en er designet til at tryksætte og fordampe LNG-brændstoffet til præcist det tryk og den temperatur, som ME-GI-motoren kræver. Gastrykket er kontrolleret af et hydraulisk olie-flow til pumpen, som garant for en hurtig og præcis kontrol af LNG-forsyningen til motoren.

Ydermere er ME-GI PVU’en støttet af et kontrolsystem, der er integreret i ME-GI motorens elektroniske automation. ME-GI PVU’en, som fornyelig blev præsenteret af Man Prime Serv i København, er tilgængelig i fem forskellige størrelser. Dermed dækker PVU’en hele Man Diesels totakt ME-GI-motorprogram.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141