23948sdkhjf

Aarhus Havn tjente 83 mio kroner sidste år

Højere omsætning og stabile omkostninger førte til 22 pct. mere på bundlinjen i Aarhus Havn i 2017.

Aarhus Havn konkluderer i en pressemeddelelse, at det godt kan betale sig at drive havn i Aarhus. 

Noget lader der til at være om snakken, for i 2017 steg havnens omsætning med seks pct. til 271 mio. kroner. Det lykkedes at holde omkostningerne i ro, så 83 mio. kroner fandt vej til havnens bundlinje, hvoraf de 72 mio. kroner stammer fra selve havnedriften. Det er en forbedring af resultatet på 22 pct. i forhold til året før, oplyser havnen.

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen betegner resultatet som meget tilfredsstillende, men han peger samtidig på, at overskuddet er et meget velkomment bidrag til de betydelige anlægsinvesteringer, der foretages på havnen i disse år.

– Vi har netop bygget en helt ny omniterminal til 200 mio. kr., og vi er nu i gang med en ny færgeterminal til et trecifret millionbeløb. Virksomhedens overskud skal sikre, at vi hele tiden er i stand til at foretage de udvidelser af havnen, der er nødvendige for at imødekomme kundernes efterspørgsel, siger Jakob Flyvbjerg Christensen i pressemeddelelsen.

Han understreger, at der foruden terminaludvidelser også investeres en del penge i anden infrastruktur. Som et eksempel på sidstnævnte vil den nye færgeterminal generere øget trafik på Østhavnsvej, som derfor skal opgraderes, inden terminalen tages i brug.

Den stigende omsætning og indtjening skyldes både større godsomsætning, udlejning og salg af serviceydelser. Som Søfart tidligere har skrevet blev den samlede omsætning af gods øget med ca. fem pct. målt i tons, og heraf steg containeromsætningen med 14 pct. målt i tons.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109