23948sdkhjf

Jakob Stausholm forlader Mærsk

Mærsks direktør for finans, strategi og transformation, Jakob Stausholm, forlader konglomeratet med udgangen af marts.

Efter seks år på Esplanaden forlader Jakob Stausholm Mærsk. Det oplyser Mærsk i en pressemeddelelse.

Jakob Stausholm har siden december 2016 været konglomeratets direktør for finans, strategi og transformation. Nu skal områderne finans, transformation og it/digital, der i dag er organiseret i én funktion, dog deles op i en fuldt fokuseret finansfunktion og funktioner, som fokuserer på it, strategi, digital og transformation. Dermed kommer it-funktionen direkte under CEO Søren Skou.

Ifølge pressemeddelelsen øger det eksekveringskraften og baner vejen for et gearskifte i strategiimplementeringen, ligesom det er årsagen til, at Jakob Stausholm har valgt at forlade Mærsk.

– Det har været en ære og fornøjelse at arbejde for Mærsk. Søren Skou og virksomheden har vist mig stor tillid, og jeg har arbejdet med nogle af de mest spændende udfordringer. Jeg er meget enig i ændringen af organisationen. Det er den rigtige løsning for virksomheden, men som konsekvens heraf har jeg bedt om at afslutte min kontrakt og vil forfølge andre muligheder, siger Jakob Stausholm i pressemeddelelsen.

Læs også: Mærsk retter kikkerten mod land

Søren Skov, CEO i A.P. Møller-Mærsk, udtaler:

– Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde tæt sammen med Jakob i mere end seks år, og jeg har altid værdsat Jakobs entusiasme og støtte. Jakob både inspirerer og udfordrer organisationen. Jakob har drevet første runde af vores digitale transformation og har ydet en stor og flot indsats i arbejdet med vores strategi og ledelse af CFO-områderne. Jeg vil gerne takke Jakob for vores gode makkerskab og hans store bidrag og ønske ham alt det bedste i fremtiden.

Analytiker: Direktørfarvel i Mærsk skaber usikkerhed
Ifølge senioraktieanalytiker i Sydbank, Morten Imsgard, er det en stor overraskelse, at A.P. Møller-Mærsk må vinke farvel til Jakob Stausholm som finansdirektør i koncernen.

- På kapitalmarkedsdagen (i februar, red.) var Jakob Stausholm en af de centrale personer til at præsentere visionerne for Mærsk fremadrettet. Det er klart, at det skaber en masse usikkerhed og spekulation, at man er nødt til at skifte i ledelsesholdet, siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

I dag er finans, transformation og it/digital én funktion. Men i fremtiden bliver området delt op "i en fuldt fokuseret finansfunktion og funktioner fokuserede på it, strategi, digital og transformation", oplyser Mærsk.

Læs også: Mærsk satser mere på mindre skibe i fremtiden

Og den forvandling bliver altså uden Jakob Stausholm.

Uro på ledelsesgangene er det sidste, som Mærsk har brug for lige nu, påpeger Morten Imsgard.

- Der er rigtig mange ting, der presser Mærsk lige nu i form af vigende fragtrater og en amerikansk præsident, som ikke hjælper et shippingselskab med protektionistiske tiltag, siger Morten Imsgard.

Efter et fald på næsten fem procent på Mærsk B-aktie omkring klokken ti, har den rettet sig lidt op.

Kort før klokken 11 falder aktien med 2,4 procent.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125