23948sdkhjf

Fatalt dobbeltslæb: Mærsk-rederi meldt til politiet

Søfartsstyrelsen har meldt Maersk Supply Service til politiet efter at have undersøgt omstændighederne omkring det fatale dobbeltslæb, hvor to supply-skibe gik til bunds ud for den franske kyst
Ifølge en kortfattet meddelelse fra Maersk Supply Service har Søfartsstyrelsen videregivet sagen om det spektakulære dobbeltforlis ud for den franske kyst til videre efterforskning hos politiet.

De to udtjente supply-skibe var under slæb - side om side - mod ophugningsværft i Tyrkiet i december 2016. Efter udsejling fra Den Engelske Kanal begyndte den almindelige søgang imidlertid af få de to skibe til at banke hårdt mod hinanden, hvilket endte med, at der blev slået hul i det ene skib, som herefter endte med at trække begge skibe med i dybet.

Maersk Supply Service ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, og det har ikke været muligt at komme igennem til Søfartsstyrelsen for en uddybende kommentar.

Den Maritime Havarikommission undersøgte efterfølgende begivenhederne.

Den afsluttende rapport konkluderede, at der kunne identificeres en lang række af såkaldte systemtiske faktorer, der havde bevirket, at almindelige sømandsfaglige vurderinger blev tilsidesat til fordel for blind tiltro til software-baserede risikoanalyseværktøjer, som viste sig ikke at give et realistisk billede af de vind- og vejrmæssige påvirkninger på dobbeltslæbet.

Havarirapporten var omhyggelig med ikke at identificere eksplicitte fejlbeslutninger ligesom der heller ikke blev peget på ansvarlige personer i hverken Maersk Supply Services' landbaserede organisation såvel som blandt besætningen om bord på det slæbende supply-skib, 'Maersk Battler'.

Efterfølgende blev det overladt til den ansvarlige myndighed, Søfartsstyrelsen, at vurdere, hvorvidt der kunne rejses tiltale for overtrædelse af søsikkerhedslovgivningen. Mens Miljøstyrelsen har afvist, at Maersk Supply Service kan politianmeldes for ulovlig eksport af affald .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094