23948sdkhjf

Ny brand på Mærsk-containerskib

Branden opstod under dækket på containerskibet 'Maersk Kensington'. Ingen besætningsmedlemmer meldes tilskadekomne, og branden er under kontrol
Endnu en brand har ramt et af Maersk Lines containerskibe. Denne gang er det gået ud over fartøjet 'Maersk Kensington', der opereres af rederiets amerikanske datterselskab, Maersk Line Limited.

Branden brød ud i en container under dækket natten mellem torsdag og fredag dansk tid, da skibet var på vej fra Salalah, Oman, mod Suez, oplyser Mærsk i en pressemeddelelse.

Alle 26 besætningsmedlemmer er i sikkerhed, og branden skulle være under kontrol, fremgår det.

- Der blev omgående truffet sikkerhedsforanstaltninger. Besætningen reagerede hurtigt og fulgte proceduren ved at udløse CO2 i lastrummet for at få ilden under kontrol, skriver Maersk Line .

- Det er uvist, hvad årsagen til branden var. Men de første undersøgelser tyder på, at der ikke var nogen forbindelse mellem lasten i lastrummet, hvor branden begyndte på 'Maersk Kensington' og den last, som startede branden på 'Maersk Honam' den 6. marts, skriver rederiet.

Branden på 'Maersk Honam' har kostet fem søfolk livet, og flere er skadet.

Maersk Line Limited vil sammen med moderselskabet nu undersøge sagen grundigt i samarbejde med de relevante myndigheder.

'Maersk Kensington' ligger nu for anker uden for Salalah havn og får hjælp fra land. Skibet transporterer 3.518 containere svarende til 5.616 TEU. I tilfælde af forsinkelser vil alle berørte kunder blive kontaktet direkte, skriver Mærsk.

'Maersk Kensington' er bygget i 2007, har en kapacitet på 6.188 TEU og sejler under amerikansk flag.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141