23948sdkhjf

Knækket skib smadrer sammen i cyklon

To kraftige cykloner har bragt dele af Kea Trader, der knækkede efter at have ramt et rev, sammen igen. Bjergningsarbejdet er besværliggjort.

I det sydlige Stillehav har to kraftige cykloner ført til, at containerskibet Kea Trader, der knækkede i to dele i november 2017, er bragt sammen igen.

Det nybyggede skib på 2194 teu ramte et rev ud for Ny Kaledonien i juli 2017, og siden er det lykkedes at bjerge de fleste container, så der nu er 84 tilbage af de oprindelige 782. Heraf er 12 containere blevet bjærget i år, men nu måtte bjerningsarbejdet indstilles på grund af uvejret.

- Cyklonens kraft resulterede i udslip af nogle begrænsede olieaflejringer og snavset materiale fra utilgængelige områder af fartøjet, med tjærebolde og andet materiale, der efterfølgende blev indsamlet fra strande på øen Mare, udtaler rederiet Lomar ifølge flere medier.

Den nylige kollission mellem de to dele har ført til yderligere skader.

- Lastrum 3 blev desintegreret i de ekstreme havforhold, der blev pisket af voldsomme vind. Dette lastrum var blevet rengjort, men fire tomme containere gik tabt. Lastrum 2 blev også brudt op med anslået 25 tomme containere og noget resterende affald, som er tabt til elementerne, udtaler Lomar.

Skibets agterdel tog også skade i sammenstødet. To lukkedæksler og ca. 17 meter lodrette skrogsider blev adskilt fra et lastrum, der tidligere var blevet tømt for containere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11