23948sdkhjf

V-politiker vil se på dybere sejlrende i Limfjorden

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, vil nu gå til miljøministeren for at sætte skub i planerne om at udgrave sejlrenden i Limfjorden, skriver TV Midtvest.

Der må en dybere sejlrende til, hvis større skibe skal kunne anløbe de små havne inde i Limfjorden i fremtiden.

Derfor har sammenslutningen af vestlige limfjordshavne i længere tid kæmpet for at overbevise staten om, at den skal bruge 65 mio. kroner på gravearbejde, så sejlrende kan bliver fem meter dyb i stedet for fire meter i dag. 

- Der er ikke ret mange på markedet, der sejler ind til os, og priserne på godset, der kan sejles i mindre skibe, er blevet for høje. Derfor er vi nødt til at få nogle skibe ind i fremtiden, der kan tage dobbelt så meget gods med, siger sammenslutningens formand Jens Peter Hedevang til TV Midtvest.

Havnene har selv brugt en halv mio. kroner på tekniske undersøgelser, og nu går Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorenzen ind i sagen.

- Nu vil jeg spørge miljøministeren, hvad status er i den her sag. Jeg tror på, de vestlige limfjordshavne vil være med til at klæde mig godt på i sagen, inden jeg mødes med ministeren om det. Så må vi se, om vi kan få sparket gang i det, siger han til TV Midtvest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093