23948sdkhjf

Danmark indgår maritim samarbejdsaftale med Mexico

En ny aftale skal bane vejen for, at Danmark og Mexico kan styrke samarbejdet om digitalisering og grøn skibsfart.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen og Mexicos minister for kommunikation og transport, Gerado Ruiz Esparza, har i dag underskrevet en maritim samarbejdsaftale for at styrke de to landes samarbejde om vigtige maritime emner som digitalisering og grøn skibsfart.

Aftalen er netop underskrevet under erhvervsministerens besøg i Mexico.

Den maritime samarbejdsaftale er en del af den strategiske partnerskabsaftale, som statsminister Lars Løkke Rasmussen og den mexicanske præsident indgik i april 2017. Partnerskabet skal styrke de økonomiske og politiske forbindelser landene imellem, og med den nye samarbejdsaftale styrkes samarbejdet om søfart yderligere.

- Mexico er en vigtig vækstøkonomi og væsentlig maritim nation, og derfor glæder det mig at kunne underskrive en samarbejdsaftale på det maritime område med Mexico, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse. 

Det maritime samarbejde mellem Danmark og Mexico vil især fokusere på øget dialog og styrket samarbejde blandt andet i internationale maritime organisationer, foruden digitalisering og grøn skibsfart.

- Der er ingen tvivl om, at det blå Danmark med alle dets kvaliteter kan tilføre vores samarbejde med andre lande en masse konstruktive elementer, og jeg er sikker på, at det samme gælder for Mexicos martime sektor, siger Brian Mikkelsen.

Aftalen er en såkaldt Memorandum of Understanding, altså en hensigtserklæring, som ikke er juridisk bindende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11