23948sdkhjf

Mærsk savner fire søfolk efter "alvorlig" brand i containerskib

En brand er brudt ud på containerskibet Maersk Honam, der befinder sig 900 sømil sydøst for Salalah, Oman. Mærsk betegner branden som alvorlig, og 23 besætningsmedlemmer er evakuerede. Fire meldes stadig savnet.

Fire søfolk er stadig savnede, efter en brand tirsdag eftermiddag brød ud i et lastområde på containerskibet Maersk Honam med 7860 containere om bord.

Det oplyser Mærsk i en pressemeddelelse, hvor branden bliver betegnet som "alvorlig", og skibets tilstand som "meget kritisk".

Skibets besætning rapporterede branden kl. 15.20 GMT, da skibet var på vej fra Singapore til Suez. Efter et forgæves forsøg på at slukke branden udsendte besætningen et nødsignal, og 23 søfolk kom i sikkerhed på containerskibet ALS Ceres, der ankom til stedet omkring kl 18.30 GMT.

- Vi har modtaget nyheden om Maersk Honam og de fire savnede besætningsmedlemmer med den dybeste beklagelse og vi gør nu vores yderste for at fortsætte de igangværende søgnings- og redningsoperationer. Dette sker ved at omdirigere vores egne fartøjer med hjælp fra skibe i området – især ALS Ceres, der heldigvis handlede hurtigt på vores nødopkald – og de lokale myndigheder, siger Søren Toft, administrerende direktør for Maersk Line, i pressemeddelelsen.

Containerskibene MSC Lauren, Edith Maersk og Gerd Maersk, der alle er på rutefart i det Arabiske Hav, har sat kursen mod ulykkesstedet og skulle ankomme onsdag morgen lokal tid under udemærkede vejrforhold.

Maersk Line er gået i gang med at informere de pårørende til alle besætningsmedlemmer.

- Den evakuerede besætning er naturligvis chokeret, og to besætningsmedlemmer modtaget i øjeblikket medicinsk førstehjælp ombord på ALS Ceres. Vi vil tilbyde krisehjælp til søfarende, der afmønstrer og vender tilbage til deres familier, og vores tanker og dybeste empati går ud til de besætningsmedlemmer, der endnu ikke er fundet. Vi vil tilbyde dem al den støtte, vi kan, i denne meget vanskelige situation, siger Søren Toft.

Besætningen på Maersk Honam består af 27, der kommer fra Indien (13), Filippinerne (9), Rumænien (1), Sydafrika (1), Thailand (2) og Storbrittanien (1). 

Det er endnu uvist, hvad der antændte branden på Maersk Honam, der blev leveret i 2017 og har en kapacitet på 15262 teu. Skibet sejler under singaporeansk flag, og Maersk Line vil kontakte alle berørte kunder direkte.

Twitter oplyser den indiske kystvagt, at den har sendt redningsskibet Shoor i retning mod Maersk Honam for at assistere. Maersk Honam befinder sig 650 sømil fra Kochi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125