23948sdkhjf

Elektroniske certifikater er et hit

KLASSIFIKATION: DNV GL oplever stor succes og efterspørgsel på digitaliserede klassecertifikater

Efter bare fire måneder med mulighed for rene digitaliserede klassecertifikater har DNV GL udstedt mere end 50.000 certifikater, helt papirløst. Det skriver klassifikationsselskabet i en pressemeddelelse.

– Vi er faktisk ret overvældet over den positive respons, der er kommet fra vores kunder og fra industrien som helhed, siger Knut Ørbeck-Nilssen, CEO i DNV GL – Maritime, og uddyber:

– Mange rederier har valgt ikke at vente med overgangen til digitale certifikater til den førstkommende survey af deres skibe. De har i stedet bedt os om, at få flyttet hele flåder over til det nye system. Vores mål for 2018 er at alle vores klassede skibe skal overgå til elektroniske certifikater i forbindelse med deres periodiske suverys.

Letter port state

Siden lanceringen i oktober 2017 har DNV GL udstedt omkring 50.000 elektroniske certifikater, indbefattende mere end 6.000 af selskabets klassede skibe, som dermed nu sejler med et eller flere elektroniske certifikater. Det svarer ifølge DNV GL til 80 procent af alle certifikater, udstedt af selskabet siden oktober sidste år.

I alt 53 flagstater har indtil nu accepteret elektroniske certifikater, og flere ventes at følge efter i de kommende år.

– Den administrative byrde hos vores kunder er blevet reduceret signifikant, særligt i forhold til, at de nu altid har adgang til opda-terede certifikater i fleet
status-portalen og gennem e-mails, forklarer Knut Ørbeck-Nilssen.

Han oplyser endvidere, at der nu uden de store problemer har været involveret elektroniske certifikater i snart 1.000 port state-kontroller rundt om på kloden.

– Port state-processen bliver ganske enkelt mere effektiv. Rederiet har mulighed for at anvende en sikker online-forbindelse og elektronisk certifikat mappe, som giver en specifik midlertidig adgang for den enkelte flagstats-myndighed under port state-kontrollen gennem vores fleet status-portal, forklarer Knut Ørbeck-Nilssen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078