23948sdkhjf

Enighed om DIS-udvidelse

Dansk Metal, Danske Rederier og Rederiforeningen af 2010 er blevet enige om en model for udvidelsen af DIS-ordningen til offshore-skibe, der sikrer danske arbejdsvilkår på dansk sokkel

Danske Rederier, Rederiforeningen af 2010 og Dansk Metal har sendt en fælles anbefaling til erhvervsministeren om at udvide DIS-ordningen til offshore, samt hvordan dette skal håndteres i forhold til repræsentation af de berørte søfolk.

Det skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse.

Parterne foreslår en justering af DIS-loven, der vil give danske fagforeninger mulighed for at forhandle overenskomster for ansatte om bord på skibe, der primært opererer i dansk område og overvejende udfører de opgaver, der som noget nyt hører under DIS-ordningen.

Den foreslåede bestemmelse vil kun gælde skibe, der er aktive på dansk sokkel med primært de nye aktiviteter. Skibe der allerede er i DIS-ordningen vil således ikke blive påvirket af ændringen.  

- Vi bakker op om en udvidelse af DIS-ordningen til offshore-skibe, men lægger samtidig vægt på at der skal gælde danske arbejdsvilkår for skibe, der overvejende arbejder i danske farvande med de nye aktiviteter. Det er godt, at det hensyn skrives ind i DIS-loven. Det er med til at skabe klarhed til gavn for både rederier og arbejdstagere, og det kan forhåbentlig også bane vej for bred politisk opbakning, siger Ole Phillipsen fra Dansk Metal. 

Danske Rederiers direktør Anne H. Steffensen finder det samtidig afgørende, at de nye bestemmelser om arbejdsvilkår ikke forringer handlemulighederne for skibe, der i forvejen benytter DIS-ordningen:

- Udvidelsen af DIS-ordningen til at omfatte alle offshore-aktiviteter er en nødvendig ændring for at fastholde konkurrenceevnen for de danske offshore-rederier, som i dag ikke er omfattet af ordningen. I den forbindelse finder vi det helt rimeligt, at der gælder danske vilkår på den danske sokkel, hvor mange af disse aktiviteter finder sted. Det er samtidigt vigtigt for os, at vi fastholder fleksibiliteten for de skibe i bl.a. den globale langfart, som er underlagt nogle andre konkurrencehensyn. Det er lykkedes med denne aftale.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125