23948sdkhjf

Faaborg-rederi frikendt

Brug af ukrainske og filippinske søfolk ikke en overtrædelse af Udlændingeloven, vurderer domstol

Blue Star Line er blevet frikendt ved retten i Svendborg. Domstolen fandt, at Faaborg-rederiet ikke har overtråde Udlændingeloven i forbindelse med brug af Søfolk fra Ukraine og Filippinerne. Det skriver fyens.dk. 

Ifølge avisen fandt retten, at rederiets skibe udførte projektet i udenlandsk farvand, så der var tale om internationale og ikke nationale aktiviteter. 

Dermed er der intet ulovligt ved at antage ikke EU-borgere til en billigere løn. Ved national aktivitet er det derimod dansk lovgivning, der gælder. 

- Ud fra de sejlmønstre, som forsvareren havde fået udarbejdet til sagen, hvor man kunne se, hvor de enkelte skibe befandt sig fra dag til dag, vurderer dommeren, at der ikke her er tale om national sejlads. Men det skal også understreges, at vi er på helt jomfruelig juridisk grund med denne sag, forstået på den måde, at der ikke noget, der bare minder om fortilfælde, siger specialanklager Klaus Holten Kristensen, der førte sagen for anklagemyndigheden, til fyens.dk.

De ukrainske og filippinske søfolk var beskæftiget på de tre fartøjer ’Blue Alfa’, ’Blue Castor’ og ’Blue Capella’ fra 2011 til 2014.

Blue Star Lines direktør, Tom Hald, kalder overfor fyens.dk. dommen for klokkeklar og en frifindelse på sin plads.

Fra det internationale transportforbund ITF, der sammen med 3F Sømændene anlagde sagen tilbage i 2013, lyder der skuffelse og et håb om, at statsanklageren anker dommen.

Hvorvidt myndighederne anker dommen er ikke afgjort endnu.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14