23948sdkhjf

Søren Skou: Trumps indvandringspolitik er skadelig

Den amerikanske økonomi får svært ved at holde sig oppe i gear, hvis USA stopper indvandringen, vurderer Mærsk-topchefen
Søren Skou, topchef for A.P. Møller-Mærsk, langer ud efter USA's præsident Donald Trump for at skade økonomien med tiltag, der skal begrænse indvandringen. Det fremgår af et interview med nyhedsbureauet Bloomberg.

- Den amerikanske økonomi kører for fuldt tryk, og derfor er lønningerne begyndt at stige, hvilket i sig selv er positivt. Men hvis USA lykkes med at stoppe indvandringen, bliver det meget udfordrende for økonomien at holde sig oppe i gear, siger Søren Skou ifølge Bloomberg.

Den amerikanske præsident har fremsat en række forslag til en restriktiv indvandringspolitik med formålet at bremse grænseoverløbere, slå ned på terrorhandlinger og begrænse kriminelle organisationer i at operere i landet. Donald Trump vil også sætte en stopper for det såkaldte Daca-program, der beskytter hundredtusindvis af indvandrere, som er kommet ind i USA som børn.

Ifølge Søren Skou står det klart, at andre regioner i verden er ved at udvikle sig til økonomiske kraftcentre. Det gælder blandt andet Europa, som efter Mærsk-chefens personlige opfattelse har mere potentiale.

- Der er områder i Europa, som har et stort potentiale, hvis de gennemfører reformer, som styrker arbejdsmarkedet og griber mulighederne fra digitalisering. Hvis den politiske situation kan holdes under kontrol, tror jeg, Europa har nogle gode år foran sig, siger Mærsk-chefen til Bloomberg.

På længere sigt, ser Søren Skou også positive udsigter for Afrika og Sydamerika. Derfor har Mærsk investeret betydelige beløb i de to regioner.

- Global handel risikerer ikke at stoppe, men vi må også erkende at vi formentlig ikke kommer til at se nye, store frihandelsaftaler, siger Søren Skou og tilføjer:

- Så vi vil ikke få et boost eller en accelleration fra det, og det er en skam, fordi vi mener, at frihandel gør verden rigere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126