23948sdkhjf

Vestjyder skal bygge Ærø-færge

Ærøexpressen og Hvide Sande Shipyard har indgået en hensigtserklæring om byggeriet af en ny færge til ruten Marstal-Rudkøbing. Det skriver Fyens.dk.

Det betyder, at selskabet bag Ærøexpressen nu kan søge Indenrigsministeriet om tilskud, og at værftet kan gå i gang med at udarbejde detaljerede tegninger af færgen.

Hvide Sande Shipyard vandt ordren i konkurrence med Søby Værft og Assens Skibsværft, fordi vestjyderne bedst kunne opfylde Ærøexpressens krav og ønsker.

- Det er krav til, hvordan færgen skal se ud, hvor mange biler der skal være plads til, og ikke mindst på den grønne side. Vi skal blive grønnere med årene, og det har Hvide Sande en god løsning på, siger bestyrelsesformand for Ærøexpressen, Christian Holm, til Fyens.dk.

Ærøexpressen skal efter planen sættes i drift i 2019. Der er tale om en hybridfærge, som med tiden skal kunne overgå til ren elektrisk drift.

Selskabet bag har for nyligt afsluttet en aktieemission, hvor det lykkedes at rejse mere end 7 mio. kr. fordelt på 1.246 forskellige aktionærer. Det samlede budget for færgen er på 55 mio. kr.

Originalartikel: https://www.fyens.dk/aro/Faergeopgave-til-Vestjylland-Ny-hybridfaerge-til-Marstal-skal-bygges-i-Hvide-Sande/artikel/3227962

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094