23948sdkhjf

Digitalisering skal sikre nye forretninger i søfarten

Tirsdag præsenterede erhvervsministeren regeringens digitale vækstplan. Den skal blandt andet fremmer nye forretningsmodeller for danske virksomheder – herunder rederierne. 

Derfor henviser regeringen også eksplicit til den netop fremlagte maritime vækstplan, som håndterer det mere branchespecifikke for søfarten. 

Endvidere er der afsat 32 mio. kroner til, at Søfartsstyrelsen de kommende år får digitaliseret det danske skibsregister. Det nye skibsregister går dermed fra at være analogt til digitalt og bliver en blockchain-løsning, hvor rederierne og andre virksomheder har mulighed for at søge data om registreringstype, antal og anvendelse. Dermed bliver deling af informationer lettere og mere gennemsigtig. 

I vækstplanen er der lagt særligt vægt på, at man skal sikre, at de etablerede virksomheder inden for blandt andet Det Blå Danmark får de nødvendige vilkår til rådighed. Der sker blandt andet med øje for nye digitale muligheder ved blandt andet autonome skibe. Danske Rederier glæder sig over ministerens fokus på digitalisering af aktivitet, som har stor betydning for fremtidens skibsfart. 

- Rederierne har allerede nu fokus på digitaliseringen. Der er flere interessante tiltag i gang, som meget vel kan være afhængige af, at den rette regulering er på plads, og man tænker digitaliseringen ind. Vi ved af indlysende årsager ikke, hvad fremtidige løsninger bringer – men vi er klar til at arbejde for fortsat gode erhvervsvilkår for erhvervet, når der kommer endnu mere gang i digitaliseringen, siger Jakob Ullegård, direktør i Danske Rederier. 

Han peger på, at man i vækstplanen finder flere interessante tiltag, som man i Danske Rederier netop er meget opmærksom på, heriblandt udviklingen af autonome skibe, som både stille krav til den digitale infrastruktur, samt IT-sikkerhed.

Kilde: Danske Rederier

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157