23948sdkhjf

Energilagring og hybridløsninger - fremtiden for søfart

I forbindelse med ombygning af de første svenske vejfærger for Trafikverket for snart 15 år siden, identificerer Callenberg behovet for batteri- og hybridanlæg til skibe. Siden har teknologien taget fart og Callenberg har i dag flere projekter i drift.
Et af Callenbergs projekter er Rederi AB Ballerinas B/F SjöVägen. SjöVägen er bygget på Faaborg Værft, sejler som pendelfærge i den stockholmske skærgård og vinder i 2015 Stockholms Miljöpris. Næste projekt er Energy
Storage Systems (ESS), som Callenberg skal installere på Stena Jutlandica.

– Med Stena Jutlandica tager vi udviklingen videre og installerer et Peak Shaving energilagringssystem. Med lagringssystemet får man en langt mere jævn energiproduktion og på den måde ikke bare en renere, men også en mere økonomisk drift, forklarer Per-Erik Larsson, salgsdirektør hos Callenberg, Sverige.

Rent og stille i havn
Stena Jutlandica, der sejler mellem Frederikshavn og Gøteborg med en kapacitet på 1.500 passagerer og 500 biler, ankommer til Frederikshavn 3 – 4 gange i døgnet. Med lagringssystemet skånes begge havne væsentligt for støj- og røgforurening.

– Når store fartøjer skal manøvrere, udleder skibene på grund af lav belastning på motorerne en masse emissioner. Med energilagringssystemet kan der slukkes for en eller flere motorer og køres på batterier i stedet. Det giver mindre støj, mindre røgforurening og rederiet sparer både brændstof og vedligeholdelsesomkostninger, fortæller John Christensen, salgschef hos Callenberg, Danmark.

Hybridløsninger er fremtiden
En løsning med flere generatorer sammen med en batteripakke øger effektiviteten, da systemet leverer den nødvendige effekt til de forskellige driftsprofiler. Derudover giver batteriet nødvendig effekt uden forsinkelse.

– Vi tror på, at hybridløsninger er fremtiden – både med henblik på miljø og på økonomi. Batteriteknologien udvikler sig utrolig hurtigt. Teknologien forbedres, priserne falder og der er kommet styr på både lovgivning og sikkerhed, slutter Per-Erik Larsson.

FAKTA
  • Callenberg Technology Group er et datterselskab til Trident Maritime Systems og beskæftiger ca. 1200 medarbejdere i 13 lande
  • Callenberg er international leverandør af løsninger til isolering, ventilation og elforsyning til maritime, offshore og energimarkeder
  • Virksomhedens historie har en arv, der spænder over 100 år på marine- og offshore markeder
  • Læs mere på www.callenberg.com

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079