23948sdkhjf

Medie: Mærsk stoppede Esbjerg-udflytning

Maersk Oil bremsede planerne om at flytte dele af Energistyrelsen til Vestkysten, hævder JydskeVestkysten

Dele af Energistyrelsen blev ikke rykket fra København til Esbjerg med den seneste runde af flytninger af statslige arbejdspladser. Mere præcist den gren af styrelsen, som beskæftiger sig med olieressourcerne i Nordsøen. Det var ellers på skemaet få dage før, den såkaldte ” Bedre Balance II” blev offentliggjort tidligere på måneden. Det skriver JydskeVestkysten. 

Forklaringen er ifølge avisens oplysninger, at Maersk Oil spillede med musklerne 

Selskabet ville ikke risikere at skulle bruge tid og energi på at opbygge nye relationer, hvis flere af Energistyrelsens eksperter ikke ville med til Esbjerg. En særlig udfordring, lige som overgangen til franske Total står for døren. 

Hverken energiminister Lars Chr. Lilleholt eller Maersk Oil vil overfor JydskeVestkysten be- eller afkræfte informationerne om, at olie- og gasselskabet har været i stand til at påvirke beslutningen 

- Det er regeringens beslutning, hvor man placerer Energistyrelsen og andre statslige myndigheder. Vi samarbejder med Energistyrelsen vedr. aktiviteterne i Nordsøen, uafhængigt af hvor styrelsen måtte være placeret, skriver Martin Rune Pedersen, Maersk Oil Chief Operating Officer, i en mail til JydskeVestkysten.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11