23948sdkhjf

NORDHAVN A/S leverer igen generatorløsning til ESVAGTs nybygning af skibstype SOV 831

Nordhavn A/S i Randers leverer dieselelektrisk generatorløsning til endnu en af ESVAGTs nybygninger af SOV 831 typen og har endvidere fortsat succes med egen udvikling af IMO Tier lll kompatibel motorpakke
Nordhavns generatorløsning er en del af et komplet design, som ESVAGT - en af pionererne indenfor offshore vindkraft - har bestilt hos det norske skibsteknologi- og designselskab Havyard. Generatorløsningen indgår i ESVAGTs anden nybygning af SOV 831-typen, der skal bygges på Zamakona skibsværft i Spanien.

Dieselelektriske- & hybridløsninger
Den dieselelektriske motorkonstruktion består af seks mindre generatorenheder i stedet for to større, hvilket sikrer skibe, der er offshore over længere tid, større driftssikkerhed og bedre driftsøkonomi.

- Vi ser en spændende udvikling i markedet med en større tendens til at kigge på dieselelektriske og hybrid-løsninger. Vore motorer har vist sig særdeles velegnede til disse opgaver grundet lave omkostninger per driftstime. Samme tendens ser vi i færgerederier, hvor vi netop har leveret generatoranlæg til nybygning til Thyborøn-Agger Færgefart udtaler Jørk Rudolph, Salgschef for Nordhavn.

Mange jern i ilden
Nordhavn bidrager desuden med dieselelektriske fremdrivningspakker til 2 norske nybygninger af brøndbåde, hver med en samlet effekt på 4000 kWe. Den ene med IMO Tier II løsning og den anden med Nordhavns unikke klassegodkendte IMO Tier III løsning. Løsningen er baseret på Cummins QSK 38 motorer.

- Det specielle ved dette projekt er, at vi har udviklet en samlet klassegodkendt Tier III-kompatibel pakke. Det vil sige, at vi fremadrettet også kan tilbyde pakken til andre nybygningsprojekter, hvilket gør, at rederen undgår at skulle have den konkrete nybygning igennem processen med en specifik godkendelse i forhold til IMO Tier III, forklarer Jørk Rudolph.

SCANIA-motorer med integreret IMO Tier lll løsning
Nordhavn kan allerede levere SCANIA motorer med integreret IMO Tier III løsning. Her er der tale om motorer med efterbehandlingskatalysatorsystem på udstødningsdelen i en færdigsamlet klassegodkendt pakke fra SCANIA.

Nordhavn arbejder fremadrettet på at følge tendenser i udviklingen på det maritime marked, og samtidig på, til enhver tid, servicere eksisterende kunder og løsninger på markedet.

Fakta
• NORDHAVN A/S er grundlagt i Aarhus 1944 og driver i dag global virksomhed fra Randers
• Virksomheden råder over 4000 m2 fabriks- og kontorlokaler med omfangsrigt reservedelslager samt 12 servicebiler
• Specialiseret leverandør af generator- og fremdrivningsløsninger samt diverse dieseldrevne installationer
• Har agenturer for SCANIA og AGCO (SISU) marine- og industrimotorer, TWIN DISC gear og JCB motorer
• Læs mere på www.nordhavn.dk
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079