23948sdkhjf

DSV frygter ikke Amazon

Transportvirksomheder over hele verden frygter tabte markedsandele til teknologigiganter som Amazon - men danske DSV tager det roligt

Amerikanske teknologimastodonter er i gang med at overhale detail- og transportvirksomheder verden over indenom. Det skriver Berlingske Business.

Amerikanske Amazon leger også med tanken om at tage en større bid af kagen og selv stå for både salg og distribution af egne produkter. De rygter har skabt bekymrede miner blandt mange transportselskaber, og det er blandt andet en af årsagerne til, at Mærsk tirsdag offentliggjorde sit samarbejde med IBM.

Men hos danske DSV ryster de ikke i bukserne ved udsigt til konkurrence fra Amazon, forsikrer topchef Jens Bjørn Andersen:

- Jeg kan ikke se dem lave omfattende distribution af benzin og olie til danske tankstationer. Jeg er ikke i tvivl om, at de kan tage markedsandele på detailvarer, som går ud til forbrugerne. Men det er kun omkring 10 procent af det, vi laver i dag, siger han ifølge Berlingske Business.

Han anerkender dog, at digitalisering vil forandre DSV’s forretningsområde, og derfor har man i organisationen gjort meget ud af digitalisering. 

Det går da også ganske fint for den danske transportkæmpe. Ser man på regnskabet, er der tale om det ene rekordresultat efter det andet, og DSV er i høj grad en global spiller, der gør sig gældende på det internationale transportmarked.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094