23948sdkhjf

Mærsk starter nyt selskab

A.P. Møller - Mærsk og IBM etablerer et fælles selskab, der går digitale veje for at forbedre verdenshandel

To giganter går sammen. A.P. Møller - Mærsk og IBM etablerer et joint venture, der med hjælp af blockchain teknologi skal skabe mere sikre metoder til den globale handel. Det oplyser A.P. Møller - Mærsk i en pressemeddelelse. 

- Dette nye selskab er en milepæl i vores strategiske bestræbelser på at fremme digitalisering af international handel. Potentialet i at tilbyde en neutral, åben digital platform med sikre og lette måder at udveksle information er enormt, og alle spillere på tværs af forsyningskæden kan vinde ved det, siger Vincent Clerc, CCO i Maersk og fremtidig bestyrelsesformand i det nye selskab. 

I fællesskab skal de to giganter udvikle en digital platform, som med åbne standarder, skal være tilgængelig for hele det globale shipping økosystem. Hermed vil det fremme gennemsigtighed og mere simpel bevægelse af varer på tværs af lande og handelszoner.

Ud over at bruge blockchain-teknologi til at drive den kommende platform vil parterne også anvende cloud-baserede open source-løsninger som kunstig intelligens, IoT og analysesystemer. Alt sammen skal det hjælpe firmaer med at flytte og spore varer digitalt,

Internationale selskaber har testet teknologierne
Tanken er, at producenter over rederier, speditører, havne samt myndigheder og i sidste ende kunderne kan drage fordel af disse nye teknologier.

- Vores joint venture med Maersk betyder, at vi kan sætte fart på brugen af den eksisterende teknologi med millioner af organisationer, der spiller en afgørende rolle i et af de mest komplekse og vigtige netværk i verden, den globale værdikæde. Vi tror på, at blockchain nu vil fremstå i markedet som den fremmeste måde, selskabet kan gribe nye, uudnyttede økonomiske muligheder, siger Bridget van Kralingen, senior vice president, IBM Global Industries, Solutions and Blockchain.

IBM og Maersk begyndte i juni 2016 samarbejde om nye blockchain- og cloudbaserede teknologier. Siden har adskillige selskaber, inklusiv DuPont, Dow Chemical, Tetra Pak samt havnene i Houston og Rotterda plus USA og Hollands toldmyndigheder afprøvet platformen.

Med det nye joint venture giver parterne langt flere kunder adgang til løsningerne. Mange har allerede udvist interesse for at anvende platformen. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172