23948sdkhjf

Eksplosion på brændende olietanker

Håb om at finde overlevende på suexmax tankeren ‘Sanchi’ knytter sig nu til fartøjets sikkerhedsrum

Olietankeren ‘Sanchi’, som har stået i flammer siden en kollision lørdag, blev onsdag ramt af en eksplosion. Det skriver CNN med henvisning til de kinesiske myndigheder.

Eksplosionen skete angiveligt på fronten af skibet kl 1:30 lokal tid. Derefter blev slukningsfartøjer trukket tilbage på sikker afstand af tankeren. 

Ejeren, National Iranian Tanker Co (NITC), var ellers hurtig til at nedtone risikoen for en eksplosion på det brændende fartøj. 

Mere om'Sanchi's kollision

Ingen udslip fra brændende tankskib

Skibsreder nedtoner risiko for tankskibs-eksplosion

32 frygtes omkommet i kollision ud for Kina

Nu er meldingen fra NITC så, at eventuelt tilbageværende besætningsmedlemmer kan have overlevet eksplosionen ved at opholde sig anti-pirat sikkerhedsrum. Derfor vil redningsarbejdet nu vil blive målrettet sikkerhedsrummet, der befinder sig i motorrummet. Det skriver TradeWinds.

31 savnes stadig
Suezmax tankeren på 164.000 dwt, var på vej fra Iran til Sydkorea med 136.000 tons råolie, da det kolliderede med fragtskibet 'CF Crystal' på 76.000 dwt (bygget i 2011) cirka 160 sømil fra Yangtze-flodens munding.

Mens alle 21 besætningsmedlemmer på 'CF Crystal' blev reddet, pågår eftersøgningen efter 31 af 'Sanchi's 32 mand store besætning stadig. Én er fundet død. 

Fra sydkoreanske myndigheder lød en vurdering før eksplosionen, at branden på 'Sanchi' kan vare mellem to uger og en måned. 

Konsekvenserne af ulykken frygtes også at være et omfattende olieudslip, der vurderes at kunne blive det værste siden tankeren 'Prestige' gik ned ved den spanske nordkyst i 2002.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078