23948sdkhjf

Rederier taber sag om tonnageskat

Østre Landsret giver Skatteministeriet medhold i sag om fem rederiers brug regler om tonnageskat

Skatteministeriet får medhold ved Østre Landsret i en sag om fem rederiers brug af tonnageskat. Det skriver Kammeradvokaten, som har ført sagerne for Skatteministeriet, i en meddelelse.

I tonnageskatteloven er det en betingelse for at anvende tonnageskatteordningen, at rederiets skibe ”forretningsmæssigt drives fra Danmark”.

De fem rederier havde fået medhold af Landsskatteretten i, at deres skibe i det væsentligste blev drevet strategisk og forretningsmæssigt fra Danmark, selvom der med udenlandske selskaber var indgået aftaler om dels timechartering, dels teknisk management..

Skatteministeriet indbragte de fem afgørelser for domstolene med påstand om, at selskaberne skulle anerkende, at deres skat for 2009 blev ansat i overensstemmelse med SKATs afgørelser, dvs. uden anvendelse af tonnageskattelovens regler.

Selskaberne modsvar var påstand om frifindelse.

Pricipiel sag endte i Landsretten
På grund af sagens principielle karakter henviste Københavns Byret til Østre Landsret.

Under retssagens forberedelse tog det ene af de fem selskaber bekræftende til genmæle. Selskabet anførte i den forbindelse som begrundelse, at det var en økonomisk fordel at tage bekræftende til genmæle, samt at selskabet fastholdt, at det i 2009 opfyldte betingelserne for beskatning efter tonnageskatteordningen og bestred Skatteministeriets retlige analyse. Selskabet anførte videre, at det ville være muligt at dokumentere, at dets skib i 2009 var strategisk og forretningsmæssigt drevet fra Danmark, men at omkostningerne ved at fremskaffe denne dokumentation her syv-otte år senere var uforholdsmæssigt store.

Landsretten afsagde herefter dom i overensstemmelse med Skatteministeriets påstand for så vidt angår dette selskab, mens sagen fortsatte for de fire øvrige selskaber. 

De fire fulgte trop
Efter en omfattende skriftveksling og fremlæggelse af betydeligt bilagsmateriale tog de fire øvrige sagsøgte selskaber også bekræftende til genmæle. De fire selskaber gentog i den forbindelse begrundelsen anført af det femte selskab, der tidligere havde taget bekræftende til genmæle.

Landsretten afsagde herefter også for så vidt angår de resterende fire selskaber dom i overensstemmelse med Skatteministeriets påstand.

Skatteministeriet blev tillagt sagsomkostninger, selvom de fem selskaber havde påstået sagsomkostningerne ophævet blandt andet under henvisning til, at de sagsøgte selskaber ikke havde nogle muligheder for at undgå en stævning, idet Landsskatteretten havde givet selskaberne medhold. 

Kilde: Kammeradvokaterne

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112