23948sdkhjf

Hempel melder sig igen klar til milliardopkøb

Malingkoncernen har en liste med over 20 opkøbsemner

Hempels topchef, Henrik Andersen, slår overfor finans.dk fast, at koncernen vil åbne den store tegnebog for at følge med konkurrenterne i konsolideringsræset. 

I sig selv ikke en ny melding fra malingkoncernen. Så sent som i september lød det fra CFO Anders Boyer, at man ville øge væksten gennem opkøb. 

Nu er der ifølge Henrik Andersen den forskel, at der er ro på efter den lammende bestikkelsessag, som begyndte i efteråret 2016, ligesom medarbejderne rundt om på kloden har fået indskærpet koncernens fælles værdier. 

Milliarder og ingen gæld
Henrik Andersen løfter overfor finans.dk sløret for, at man har en liste på over 20 potentielle opkøbsemner. Fællesnævnerne er, at de geografisk og i forhold til segmenter er steder, hvor Hempel har som mål at vokse. 

Og penge er der nok af til de store opkøbsdrømme. Dels kom Hempel ud af 2017 i en tæt ved gældfri udgave. Dels har man reduceret lagre og tilgodehavender, mens leverandørgælden er vokset, så der er frigivet kapital på den sjove side af 1,5 mia. kroner. 

- Når man ikke har gæld i vores industri, vil man i hvert fald kunne købe for fire gange virksomhedens indtjening. Plus de førnævnte 1,5 mia. kroner. Så vi er i en situation, hvor vi relativt nemt kan skrive en check på mellem 0,5 og 1 mia. euro (3,72 til 7,42 mia. kroner), siger Henrik Andersen til finans.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094