23948sdkhjf

DFDS-boss: En dag går det galt

Rederiet bruger tocifret – og stadig stigende - millionbeløb på cybersikkerhed. Indtil videre har cyberangreb kun kostet encifrede millionbeløb

Oprustning kalder DFDS’ topchef Niels Smedegaard rederiet løbende indsats for at bremse cyberangreb. Fx indsamler man konkrete eksempler på angreb og efteruddanner løbende medarbejderen. Det skriver Børsen.

De digitale angreb er en daglig foreteelse, men cyberangreb har indtil nu kun kostet DFDS encifrede millionbeløb og kortvarige problemer med drift.

- Vores udgifter stiger med flere hundrede procent om året og ligger nu på et tocifret millionbeløb under 50 mio. kroner. Det er mange penge for en virksomhed af vores størrelse, men vi ved også bare, at en dag går det galt. Derfor bruger vi meget krudt på at sikre, at når noget kommer igennem, kan vi sætte tidligt ind, så det ikke lammer os, siger Niels Smedegaard til Børsen.

Cyberangrebet, som ramte og lammede store dele af A.P. Møller – Mærsk i juni sidste år, fik IT-sikkerhed i helt i top hos rederiernes.

Ifølge en rundspørge foretaget af Danske Rederier svarede 69 procent af de deltagende topchefer, at deres rederier har styrket IT-indsatsen det seneste år.

Læs mere: Rederierne opruster imod cyberkriminelle

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109