23948sdkhjf

Optimisme på kajkanten i Aalborg

OPDATERET. Direktøren for Aalborg Havn på fremgang i det nye år

- Udgangspunkt for 2018 er fortsat vækst i godsmængde, nye kunder og en udbygning af lager- og pakhuskapacitet med cirka 10.000 kvadratmeter tørlager og indsættelse af mere oplagringskapacitet på olieområdet, skriver Aalborg Havns administrerende direktør Claus Holstein i en mail til ShippingWatch.

Udviklingen omkring havnen og i byen kunne ellers give anledning til at tro det modsatte. 

Mest opmærksomhed har det – udefra set - iskolde forhold mellem havnen og Royal Arctic Line (RAL) fået. Rederiet ville ud af sin kontrakt med Aalborg som basishavn før fristen i 2022, mens havnen truede med en 200 millioners erstatningssag som modsvar. I oktober tegnede der sig konturerne af et kompromis. RAL kunne potentielt rykke til Aarhus allerede i 2019, men holde en del af besejlingen i Aalborg frem til 2025, ligesom man i så fald ville arbejde på at øge godsmængden. Forhandlingerne er ikke afsluttet, og dette scenarie vil blive behandlet senest den 1. februar 2018.

Læs mere: Trods nye forhandlinger – RAL til Aarhus i 2019

Nedskæringer på vindområdet ser også ud til at ramme havnens aktiviteter. Siemens fyrer hundredvis af ansatte på fabrikken Aalborg, ligesom Mammoet Wind, der transporterer vindmøllegrej, lukker ned i Aalborg i 2018. 

Ifølge Claus Holstein bliver konsekvenserne dog begrænsede. Dels rammer Siemens-fyringer primært landmølleområdet og dermed ikke transport fra havnen. Dels opbygger Blue Power Partners, en rådgivende ingeniørvirksomhed, nye aktiviteter på havnen. 

I det hele taget lyder argumentere fra havnedirektøren, at mange nye aktiviteter vil drive væksten i 2018. Firmaer flytter fra Aalborg by til havnens områder, hvor man også er godt på vej med at trække udenlandske firmaer til.

Opdatering (19.12-2017)

Det fremgik af artiklen, at forhandlingerne mellem Aalborg Havn og Royal Arctic Line (RAL) allerede er afsluttet. Det er ikke rigtigt.

Forhandlingerne er ikke afsluttet. Scenariet, hvor RAL blandt andet rykker basishavn til Aarhus før udløbet af den oprindelige kontrakt, vil blive behandlet senest den 1. februar 2018.

Redaktionen beklager fejlen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063