23948sdkhjf

Ny opfindelse slukker containerbrande

De kan få fatale følger for såvel besætning som skib, hvis der går ildebrand i en skibscontainer. Men der er hjælp at hente i form af en ny opfindelse, som hurtigt og sikkert kan slukke branden i containeren.

Opfindelsen, der markedsføres under navnet ’Hydropen’, fungerer ved, at enheden påsættes døren med et let vrid. Herefter gennemborer den containeren og fylder vand ind automatisk - udelukkende ved hjælp af vandtrykket fra brandslangen.

Bag opfindelsen står den maritime startup-virksomhed Rosenby Engineering, som blev grundlagt i 2016 af de to partnere, Jesper Rosenfeldt Hansen og Julius Skjoldby.

Rosenby Engineering har nu - sammen med fem andre hardwarestartups - kvalificeret sig til årets finale i iværksætterkonkurrencen Danish Tech Challenge, der afvikles af Scion DTU og Industriens Fond.

De seks startups skal den 17. januar præsentere deres produkter foran en jury, der vil kåre vinderen af årets acceleratorforløb og 500.000 kroner.

Startskuddet til Danish Tech Challenge lød i august, og siden da har startupvirksomhederne fået gennemgået alt fra forretningsmodel til markedsstrategier og IP-rettigheder.urs


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14