23948sdkhjf

Klintholm bliver servicehavn på Kriegers Flak havmøllepark

Klintholm Havn på Møn bliver base for service og vedligeholdelse af Kriegers Flak havmøllepark. Det har Vattenfall netop offentliggjort.

Transporttiden fra havn til Kriegers Flak har været en af flere parametre for valget af Klintholm på Møn som servicehavn. Et valg, Vattenfall og Siemens Gamesa, som skal levere havmøllerne og servicere dem i en periode, har truffet i samarbejde.

- Vi er glade for det gode og åbne samarbejde, vi har haft med en række havne på Sjælland og i Sverige. I sidste ende faldt valget af servicehavn på Klintholm Havn, hvor et af parametrene var kort transporttid fra havnen ud til havmølleparken, siger Niels Bjært, projektdirektør for Kriegers Flak havmøllepark.

Aktivitet på havnen i 2020
Parkens 72 møller skal senest være i drift i 2022, men allerede i 2020 vil man begynde at se aktivitet på havnen.

Seks havne har været med i processen: Køge, Rødvig, Klintholm, Stubbekøbing, Faxe samt Trelleborg i Sverige. I sidste ende fald valget på Klintholm Havn i Vordingborg kommune, som også får de arbejdspladser servicehavnen skaber.

Der vil blive afholdt informationsmøde i Kriegers Flak Service Group til foråret for at skitsere yderligere fremtidige forretningsmuligheder, og Vattenfall vil efterfølgende afholde B2B møder med gruppens medlemmer i december 2018.

Fakta: Kriegers Flak

Havmølleparken består af 72 møller med en kapacitet på 600 MW.

Parken bliver Danmarks største og vil kunne dække det årlige elforbrug hos over 600.000 danske husstande.

Vattenfall vandt retten til at opføre parken i 2016 til en verdensrekord lav pris på 37,20 øre/kWh.

Kriegers Flak vil være i fuld drift senest i 2022, men arbejdet på havnen forventes at starte i 2020.

 Kilde: Vattenfall

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.049