23948sdkhjf

Seaintel: Stor stigning i kontraktraterne forude

Efter kollapset i 2016 er der nu et misforhold mellem kontrakt- og spotrater på Stillehavsruterne på 30-40 procent, så potentialet for forbedringer er stort i kontraktsæsonen 2018-19. Det skriver Seaintel en pressemeddelelse. 

Ifølge analysehusets modeller, som sammenholder kontraktraterne fra China Containerized Freight Index med spotraterne på Shanghai Containerized Freight Index, har der været et misforhold mellem spot- og kontraktraterne siden maj 2016. 

- I betragtning af, at kontraktmarkedet for nuværende er 30 procent lavere end de burde være i forhold til spotraterne, er det en indikator for, at hvis spotraterne kan fastholde niveauet er der potentiale for, at kontraktraterne kan stige med 42 procent fra det nuværende niveau, for at retablere balance mellem spot- og kontraktraterne, siger Alan Murphy, administrerende direktør i Seaintel. 

Seaintel forventer, at kontraktraterne på Stillehavsruterne næste år vil stige til niveauer, som man har set fra Asien-Europa handlen. Så med mindre, der kommer kamp om markedsandele, der holder raterne på et lavt niveau, er en 30-40 procent stigning i raterne ikke utænkelig i 2018-19. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.469