23948sdkhjf

Medie: Panalpina og Ceva måske interessante for DSV

Finans har undersøgt de oplagte opkøbsmuligheder for den danske speditørkæmpe

En større, lidt skrantende forretning, der er stærk på sø- og luftfragt, og gerne findes på det amerikanske marked. Sådan lyder ønske-kriterierne i en potentiel opkøbsvirksomhed, set med DSVs øjne. Det afslører administrerende direktør Jens Bjørn Andersen overfor Finans.

Ledelsen i DSV har en hemmelig ønskeliste over de selskaber, som man gerne vil opkøbe. Der er selvfølgelig ikke sat navn på, men Jens Bjørn Andersen ridser gerne rammerne op:

- Der er i princippet rigtig mange af selskaberne blandt den globale top-20, der er på vores target-liste, siger Jens Bjørn Andersen til Finans.

En af de virksomheder, der opfylder kriterierne, kunne være schweiziske Panalpina. Et mislykket it-system, dalende resultater og en skrumpende driftsmargin tegner sig interessant for DSV, og med sø- og luftfragt i hovedsædet bliver relevansen ikke mindre.

Det gældstyngede, hollandske Ceva Logistics opfylder også umiddelbart DSV's opkøbsønsker med sløje nøgletal og rigeligt med luft- og søfart. Omsætningen i Nord-, Mellem- og Sydamerika ligger på 35 pct.

DSV er kendt som en superstjerne inden for opkøb. Senest med købet af UTi Worldwide, der efter en vellykket integration har medvirket til, at koncernens samlede nøgletal er steget betragteligt.

Selvom DSV også gerne vil vokse på vejtransport, sætter et forældet IT-system lige nu opkøbsplanerne for denne division på pause, skriver Finans.

Kilde: Finans

Læs mere om: DSV
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109