23948sdkhjf

Carnegie bad OW Bunker-direktør hemmeligholde oliespekulation

Nye oplysninger viser, at investeringsbanken Carnegie tilsyneladende ville hemmeligholde OW Bunkers indtjening på oliespekulation for at sikre en højere pris ved børsnoteringen

De to investeringsbanker Carnegie og Morgan Stanley var dybt involverede i at føre investorerne bag lyset, da den nordjyske olievirksomhed OW Bunker blev sendt på børsen tilbage i marts 2014, skriver Finans. 

Det hævder en lang række institutionelle investorer, der onsdag stævnede investeringsbankerne i det gigantiske juridiske efterspil, som blev udløst af OW Bunkers krak i 2014. 

OW Bunker krakkede bl.a. på grund af store tab på oliespekulation, hvilket var et chok for investorerne, fordi OW Bunker i salgsmaterialet op til børsnoteringen slet ikke havde fortalt, at en stor del af virksomhedens indtægtsgrundlag stammede fra spekulation. 

Det var Carnegie og Morgan Stanley, som rådgav OW Bunker og tilrettelagde hele børsnoteringen, og i stævningen af de to investeringsbanker fremhæver de institutionelle investorer – anført af ATP og PFA – bl.a. en korrespondance fra september 2013 mellem OW Bunkers daværende finansdirektør, Morten Skou, og en ledende medarbejder hos Carnegie, Sebastian Hougaard. 

De to diskuterede, hvordan OW Bunker skulle sælges over for potentielle investorer. Da Morten Skou protesterede over at fremstille OW Bunker som en virksomhed, hvis indtjening var uafhængig af olieprisen, påpegede han, at OW Bunker netop lavede profitter på udsving i olieprisen. 

Svaret fra Sebastian Hougaard lød ifølge stævningen:

- Sandt, men vi bør ikke udpege volatiliteten i olieprisen som en profit driver over for investorerne – det vil påvirke værdiansættelse. 

Professor i selskabsret på CBS Søren Friis Hansen har fulgt OW Bunker-sagen tæt, og ifølge ham ser korrespondancen "bestemt ikke godt ud," siger han til Finans. 

Det er ikke lykkedes Finans at få en kommentar fra Carnegie. Morgan Stanley og de to investeringsbankers advokatfirma, Plesner, oplyser, at de ikke vil kommentere sagen.

Original artikel: https://finans.dk/erhverv/ECE10070791/carnegie-bad-ow-bunkerdirektoer-hemmeligholde-skaebnesvanger-oliespekulation-inden-boersnotering/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125