23948sdkhjf

Sejlskibsmand slår sig på bæredygtige ture fra Arktis til Afrika

Fragt og oplevelsesturisme af den helt specielle slags på tremastskonnert 'Linden' er omdrejningspunkt for nystiftede Njord Sail and Cargo

Tremastskonnert ’Linden’ lægger fra land om seks-otte uger, når et ophold på træskibsværftet Ring-Andersens i Svendborg er veloverstået. Dermed starter aktiviteterne i det nye danske rederi Njord Sail and Cargo også for alvor. Det skriver fyens.dk. 

Navigatør Rasmus Jacobsen fra Tunø er hovedmanden bag rederiet, som har købt den tremastede skonnert på Ålandsøerne. Forretningens kerne er bæredygtig fragttransport og oplevelsesture. I alt der der investeret ti mio. kroner i projektet. 

Først gælder det fragt fra nordeuropæisk farvand til Svalbard. På vejen er det planen, at tage lokale varer ombord ved anlæg af Norskekysten. 

- Vi har jo mange gode varer i det kulinariske Sydfyn. Hvis producenter vil have deres varer miljøvenligt transporteret, er de velkommen til at kontakte mig, siger Rasmus Jacobsen, der betegner sig selv som sejlskibsmand, til fyens.dk. 

Chartrede ture af den eksklusive slags med oplevelser og ekspeditioner er rederiets andet ben. I sommermånederne ved Svalbard og i de arktiske egne, mens sejladsen er henlagt til de afrikanske kyster i det kølige halvår.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.238