23948sdkhjf

Nyt om MSS’ dobbeltforlis inden jul

Blev søsikkerhedslovgivningen overtrådt, da to af Maersk Supply Services skibe gik ned i december 2016, kan selskabet se frem til en politianmeldelse

Søfartsstyrelsen forventer at afslutte sin undersøgelse af Maersk Supply Services (MSS) dobbeltforlis ved Frankring inden jul. Det skriver ShippingWatch

- Hvis vi som tilsynsmyndighed vurderer, at der er sket en overtrædelse af søsikkerhedslovgivningen, så vil der ske en anmeldelse til politiet. Det er den vurdering, vi varetager. Derfra skal politiet så forfølge sagen og vurdere, om der skal rejses en tiltale, siger synschef Martin John til mediet.

De to skrottede supplyskibe ’Mærsk Searcher’ og ’Mærsk Shipper’ var på slæb efter ’Maersk Battler’, da de i december 2016 gik ned ud for den fransk kyst.

Havarirapporten om dobbeltforliste kom i august, og siden da har Søfartsstyrelsen altså undersøgt sagen.

’Mærsk Searcher’ og ’Mærsk Shipper’ var på slæb i et såkaldt tvillingeslæb med skibene placeret side om side, adskilt af fendere. Valget af slæbemetode betegnes af havarikommissionen som ’ukonventionelt’ for en så lang operation. Forliset er også blevet betenget som en konsekvens af en utilstrækkelig risikovurdering fra rederiets side.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205