23948sdkhjf

Maersk Line tager toget fra Kina

Maersks Transport & Logistik-division sætter ny tjeneste på skinner

Maersk Line dropper vandvejen for en stund. Sammen med Damcos sendte containerrederiet den 28. oktober deres første godstog fra Kina til Europa. Toget ankom den 16. november - tidligere end planlagt – hos kunden, den franske sportudstyrskæde Decathlon. 

Toget gik fra Wuhan i Kina til Dourges nær den fransk-belgiske grænse og var fuldt booket af Decathlon, der i forvejen er storkunde med hensyn til skibsfragt hos Maersk Line samt supply chain managament-kunde hos Damco. 

- Når man ser på de mængder, der bliver flyttet på Asien-Europa handlen og vigtigheden af rettidig adgang til gods, er dette en fremragende måde at komplementere vores havgående produkter med tilpassede landbaserede løsninger, siger Claus Ellemann-Jensen, administrerende direktør for Maersk Line i Frankrig. 

Halverer transporttiden
Da godstoget ankom til Nordfrankrig var den 10.815 km lange rejse reduceret med præcis 20 dage i forhold til alternativet med skib. Udledningen af kulstof blev samtidig reduceret med 5,2 tons.  

Godstoget blev styret af Damcos togfragt-gren, som brugte Maerks Line containere , og betegnes som næste skridt i Maersk Transport & Logistik-divisions ambition om at udbygge sit intermodal aftryk på en række ydelser. 

- Med dette skræddersyede togprodukt til så vigtig en kunde styrker vi vores omfattende portefølje på de landbaserede produkter, Maersks Transport & Logistik-division tilbyder, siger Hans Augusteijn, Maersks Global Head of Inland Services.

Kilde: Maersk Line

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157