23948sdkhjf

Det sidste handelsskib anløber Sønderborg Havn

Når M/V 'Raba' fredag lægger til for at levere vinduer til Hotel Alsik, så er det det sidste handelsskib, der kommer til Sønderborg Havn. En epoke som erhvervshavn er slut

Når det cirka 51 meter lange M/V 'Raba' under cypriotisk flag fredag morgen lægger til ud for Hotel Alsik, markerer det samtidig en afsluttet epoke.

- Når 'Raba' har forladt havnen fredag aften, er det endegyldigt slut med fragtskibe i Sønderborg Havn. Der er ingen steder, de kan lægge til, og der er heller ingen lagerplads på havnen. Fragt ad søvejen skal herefter til Aabenraa, hvorefter det kommer til Sønderborg-området til lands, fortæller havnemester Finn Hansen.

Sønderborgs nordhavn er i fuld gang med at ændre sig til en ny bydel med hotel, multikulturhus, kollegium, parkeringshus, kontorbygninger og boliger.

Last til byens omdannelse
'Raba' kommer fra Lysekil nord for Gøteborg i Sverige og medbringer vinduer til hotelbyggeriet. Skibet kommer til Sønderborg ned gennem Alssund, idet det får pilot om bord ud for Aabenraa Fjord/Als Fjords undmunding i Lillebælt.

M/V 'Raba' skal ifølge planen ankomme fredag morgen og sejle igen fredag aften. I mellemtiden losses vinduerne.

Der har tidligere været en transport af vinduer fra Lysekil til hotelbyggeriet på havnen, men M/V 'Raba', som kommer fredag, bliver det sidste handelsskib, der lægger til i Sønderborg Havn.

'Raba' er bygget i 1984 og indgår i Shipping.dks flåde. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188