23948sdkhjf

Norden sejler sorte tal hjem

Stor fremgang i tørlast. Tank stadig i minus i tredje kvartal

Norden præsterede et overskud på 4 mio. dollars i tredje kvartal 2017. I hvert fald i det såkaldte 'justerede perioderesultat', der er justeret for salgsavancer og tab skibe inklusiv skibe i joint ventures. 

En pæn fremgang er det sammenlignet med samme periode sidste år, hvor rederiet havde et underskud på 12 mio. dollars.

- Norden er godt positioneret til at udnytte den seneste tids markante bedring af tørlastmarkedet og opjusterer forventningerne til Rederiets helårsresultat. Med en ny fokuseret platform til operatøraktivitet på den korte bane i Tørlast og en tankforretning, der fortsat slår markedet og har øget kapaciteten til attraktive omkostningsniveauer, er forudsætningerne for et forbedret årsresultat nu på plads, siger administrerende direktør Jan Rindbo i en kommentar til kvartalsregnskabet.

Plus i tørlast og minus i tank
Begge aktiviteterne, tank og tørlast, er gået frem.  

Tørlast gav et plus på 5 mio. dollars mod minus 8 mio. dollars i tredje kvartal 2016.

Nordens tørlastaktivitet er delt i de to selvstændige forretningsenheder; Dry Operator og Dry Owner. Opdelingen markerer ifølge rederiet et skridt i planen for at øge indtjeningsniveau og omfang af  Rederiets operatøraktivitet i Dry Operator.

Tankaktiviteterne gik frem med 3 mio. dollars i forhold til tredje kvartal 2016, og endte dermed med et minus på 1 mio. dollars i seneste kvartal. 

Bedring forude

- På baggrund af lavere flådevækst forventes gradvis bedring af både tørlast- og tankmarkederne i 2018, fremgår det af periodemeddelelsen.

Som følge af en forventet højere tørlastindtjening opjusteres forventningerne til det justerede årsresultat nu til mellem -10 til plus 30 mio. dollars mod tidligere -20 til plus 20 mio. dollars.

Dampskibsselskabet Norden A/S
mio. dollars 1.jan - 30. sep 2017 1. jan - 30. sep 2016
Omsætning 1.299,8 922,1
EBITDA 29,7 27,8
Resultat af primær drift (EBIT) -4,8 -48,2
Resultat før skat -4,8 -31,3
Periodens resultat -2,5 -33,6
Justeret perioderesultat * 1,3 -20,7
* Justeret perioderesultat er beregnet som "Periodens resultat" justeret for "Salgsavancer og tab skibe m.v." inkl. skibe i joint ventures og indtil 31/12-2016 "Dagsværdiregulering af visse sikringsinstrumenter".

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.237