23948sdkhjf

Ny dansk-kinesisk aftale om maritim industri

Ny samarbejdsaftale mellem de maritime industrier i Kina og Danmark blev indgået mandag. 

Det skete på en dansk-kinesisk workshop om energieffektivt skibsdesign og maritimt udstyr, som blev afholdt i Søfartsstyrelsen mandag den 6. november 2017. Administrerende direktør Jenny N. Braat underskrev på vegne af Danske Maritime. Fra kinesisk side skete undertegnelsen ved Jing Wang, Director of International Affairs, SIIC. 

Aftalen skaber de overordnede rammer for et styrket samarbejde mellem den kinesiske og den danske maritime industri. Aftalen dækker foruden grøn skibsbygning, grønne maritime teknologier også maritim sikkerhed.

- Vi ser betydelige perspektiver i samarbejdsaftalen ikke kun i form af informationsudveksling og lignende, men også fordi aftalen lægger op til konkrete samarbejdsprojekter, hvor ikke mindst skibsværfter under det store kinesiske skibsbygningskonglomerat CSIC forventes involveret, siger Jenny N. Braat, Danske Maritime.

Tættere industrisamarbejder om grøn skibsbygning
Shipbuilding Information Center of China (SICC) har af det kinesiske ministerium for industri og informationsteknologi fået til opgave at fremme et tættere dansk-kinesisk industrisamarbejde inden for skibsbygning, maritimt udstyr og offshore. 

Samarbejdet skal supplere de aktiviteter, der er iværksat i medfør af den samarbejdsaftale om grøn skibsbygning, grønne maritime teknologier og offshore udstyr, som den danske regering den 24. februar 2017 underskrev sammen med den kinesiske regering. 

Det tættere industrisamarbejde skal bl.a. føre til øget informationsudveksling om relevante aktiviteter om grøn skibsbygning, maritime teknologier og offshore udstyr. Samarbejdet skal endvidere styrkes via igangsættelse af en række konkret fælles projekter. 

Workshops på vej
Som opfølgning på samarbejdsaftalen og i dialog med myndighederne tilstræbes at arrangere en til to workshops pr. år. 

En workshop vil vedrøre ballastvandsteknologier og -løsninger og forventes afholdt i løbet af første halvår 2018 i Kina. Andre emner, der forventes taget op under samarbejdsaftalen er videreudvikling og brug af scrubbers; autonome skibe, Big Data problemstillinger i forbindelse med rapportering af skibsemissioner. Der forventes også indledt et styrket samarbejde inden for standardisering af krav.

Danske Maritime indgik ballastvandaftale i Kina i september
Dansk Maritime og SICC undertegnede ved afslutningen af International Forum on BWM Technologies and Standards den 13. september i Qingdao et MoU om samarbejde inden for området ballastvandsrensning, og denne aftale skal ses som en type delaftale til den DM-SICC-aftale, der blev underskrevet den 6. oktober.

SIIC-DM MoU om ballastvand lægger mere specifikt op til samarbejde bl.a. om videreudvikling af ballastvandsteknologier, -systemer og -løsninger, samt industrisamarbejde om efterlevelse af ballastvandskonventionens krav.

Kilde: Danske Maritime 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.237