23948sdkhjf

Danske rederier nævnt i ny læk af skattelypapirer

De såkaldte Paradise Papers omhandler også en række danskere - 140 er nævnt - der har søgt rådgivning om skatteoptimering.

De internationale overskrifter om de lækkede papirer fra advokatfirmaet Appleby i Bermuda - de såkaldte Paradise Papers - handler mest om multinationale selskaber og internationale berømtheder.

Men der optræder også danske navne blandt de 25.000 personer og virksomheder, der fremgår af de mere end 13 millioner dokumenter.

Det fortæller DR, der sammen med Politiken har adgang til de lækkede data.

Læs mere: Trump-minister tjener penge på at sejle for Putin-firma

Der er tale om både nulevende og afdøde danskere, ligesom danske virksomheder også figurerer i papirerne.

Et dansk advokatfirma har således hjulpet en kunde til at flytte penge fra Bermuda via til lejligheden oprettede danske anpartsselskaber.

Danske rederier er også nævnt i papirerne i forbindelse med oprettelse af selskaber, der er opført som ejere af bestemte skibe.

Endelig viser papirerne også, at danske pensionskasser har investeret i selskaber, der har adresse i skattely.

Der behøver ikke være tale om ulovlige forhold i de ovennævnte papirer. Der findes ganske legitime årsager til eksempelvis at oprette et selskab på Bermuda.

DR viser mandag aften dokumentaren "Dine penge i paradis". Her vil man angiveligt også vise, hvordan statslige danske penge flyder til og fra skattely.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093