23948sdkhjf

Havnedirektør: Kajområderne er ved at være fyldt

Der er travlhed på Horsens Havn. Succesen kan dog vise sig at blive en hæmsko for havnens udvikling og for  de mange virksomheder, der holder til på havnen. Sådan lyder det i en kommentar fra Horens Havns direktør, Claus Holm Christensen.

Kajområderne og de operative områder er ganske enkelt ved at være fyldt. Det er både et resultat af den øgede travlhed og af, at al godshåndtering i dag foregår på sydkajen, fordi nordkajen skal bygges om, primært til boliger.

- Det betyder, at hver kvadratmeter på sydkajen er vigtig. Her i efteråret har der været mange dage, hvor alle ledige områder har været i brug. Det handler ikke kun om disponibel kajplads; det handler også om oplagring og operationsplads til at håndtere de store mængder gods, siger direktøren og fortsætter:

- Dermed kan vi ende i den kedelige situation, at virksomhedernes travlhed og havnens succes ender med at bremse virksomhedernes udfoldelsesmuligheder. Der er ingen lette løsninger på udfordringen, men vi arbejder hele tiden på at afhjælpe pladsproblemerne – også på længere sigt. 

- erhvervshavnen kan ikke leve sit liv i stilhed
Samtidig har havnen her i efteråret gennemført en række støjmålinger og afventer nu de endelige resultater. 

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at havnen vil gøre hvad vi kan for at mindske den støj, vores naboer kan registrere, og at vi selvfølgelig vil overholde de gældende støjgrænser. Desuden undersøger vi løbende, hvordan vi kan reducere støjen fra f.eks. vores kraner, når skibene skal lastes og losses. Når det er sagt, hører det også med, at en erhvervshavn ikke kan leve sit liv i stilhed, men vi arbejder målrettet på at arbejde så diskret som muligt, siger Claus Holm Christensen og fastslår:

- Når støjmålingerne er på plads, vil vi fortsætte dialogen med vores naboer om det videre arbejde.

Kilde: Danske Havne

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141